logo Friese Radio Amateur Groep

Informatie

FRAG Nieuws

Evenementen & Agenda

Clubhuis

Fragment

Lidmaatschap

Cursus N / F

QSL informatie

Logbook

Awards

Fotoalbum

Projecten

Social Media

Contact

 

YAESU FT-817 CAT


Dit interface is bedoeld om een Yaesu FT-817 te besturen via de PC. Het kan worden gebruikt om modes, frequenties of geheugenkanalen aan te passen met verschillende programma's zoals: MixW, RATS FT-817, TRX Manager, FT-basic enz.
Yaesu verkoopt volgens mij een dergelijke kabel onder de naam CT-62, maar die heb ik zelf nog niet gezien.
Het IC, de MAX232 is veelgebruikt om RS232 signalen om te zetten naar TTL, maar omdat niet iedereen hem kent heb ik er onderstaand schema bij gemaakt.
Let op, ik heb het zelf gebouwd, en het werkt goed, maar als je zelf gaat knutselen is het natuurlijk voor eigen risico.
Oh ja, let wel op dat je de juiste "CAT rate" insteld, anders kan de set verkeerde dingen gaan doen, zoals zenden op de verkeerde band of zo.
Uitschakelen gaat dan slecht, helemaal als ook de accu er nog in zit!

Rev.1

rig control interface

Rev.2

Opmerkingen bij rev.2

Het heeft even geduurd maar hier is dan eindelijk ook een lay-out bij de interface.
Voor deze lay-out heb ik de 2 andere poorten van de MAX232 gebruikt, dus dit schema ziet er iets anders uit als de vorige.
Ik had zelf het geheel al eens op de swhh methode in een 9-pins sub-d connector gemonteerd, maar binnenkort hoop ik hier ook een SMD lay-out te kunnen plaatsen die geschikt is om in een 9pins connector te monteren.
De lay-out voor de interface is een BMP bestand, helaas gaat printen dan wat onhandig, maar met bijvoorbeeld Irfanview kun je het afdrukformaat mooi verschalen. Ik gebruik versie 3.17 en als ik het plaatje afdruk op 1.05x dan is het formaat precies goed. (ik zal proberen dit binnenkort in een PDF bestand te zetten of zoiets)
De maten van de print zijn 69 x 42,5mm, de steek van alle condensatoren is 5mm. Irfanview kunt u vinden op http://www.irfanview.com/ of bijvoorbeeld via TUCOWS.

CAT2
back817
acc817
interface
top bottom
 

Klik hier voor de BMP file van de print.

Het printje is precies goed wanneer je het PDF bestand gebruikt.
Download de PDF van de print.

Software voor het besturen van de Yaesu FT-817 kun je downloaden via deze link:
Ham Radio DeLuxe

 

© Friese Radio Amateur Groep | Webdesign by Public Creations